Pogoji uporabe

Nahajate se na spletnem portalu Zapomnimo.si. Vaš dostop do tega spletnega portala in njegovo uporabo urejajo ta splošna pravila kot tudi nekateri zakoni. Z vstopom na spletni portal potrjujete, da ste s temi splošnimi pogoji seznanjeni, da z njimi soglašate, ter da vas določbe teh splošnih pogojev zavezujejo. Zapomnimo.si si pridržuje pravico, da brez obvestila spremeni ali dopolni te splošne pogoje. Zato vam priporočamo, da se redno seznanjate z morebitnimi spremembami in dopolnitvami teh splošnih pogojev, ki bodo objavljene na tem spletnem portalu. Za vse osebe, ki vstopijo na spletni portal, se uporablja izraz uporabnik.

Izjava o varovanju pravic izhajajočih iz avtorskopravne zakonodaje

Zapomnimo.si dovoljuje ogled in prenos gradiva, ki je na voljo na teh spletnih straneh, izključno za osebno uporabo in nekomercialno rabo, če se v vseh kopijah izvirnega gradiva vedno ohranijo priložena obvestila o avtorskih pravicah in lastništvu nad gradivom. Prepovedano je kakršnokoli spreminjanje, reproduciranje, javno predvajanje, izvajanje, distribuiranje ali druga oglaševalska ali trgovska uporaba gradiva, objavljenega na spletnih straneh Zapomnimo.si. Skladno s temi pogoji je prepovedano uporabljati navedeno gradivo na kateremkoli drugem spletnem mestu ali v omrežnem računalniškem okolju za kakršenkoli namen, brez predhodnega privoljenja. Gradivo, ki je na voljo na spletu, je zaščiteno z veljavno avtorskopravno zakonodajo, tako da se lahko vsaka nepooblaščena uporaba šteje kot kršitev zakonov o zaščiti avtorskih pravic, blagovnih znamk ali drugih zakonskih določil. Če kršite te pogoje, samodejno prenehajo veljati vsa dovoljenja za uporabo tega spletnega mesta, poleg tega morate uničiti vse preneseno ali natisnjeno gradivo.

Izjava o sprejemljivosti

Zapomnimo.si kljub svojemu prizadevanju ne prevzema odgovornosti za morebitne napake (do katerih lahko pride zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali iz drugih razlogov) v vsebini, pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov. Ti so zgolj informativne narave.

Vse vsebine na tem spletnem portalu so podvržene spremembam in lahko kadar koli postanejo netočne ali napačne. Zapomnimo.si ne jamči in ne zagotavlja, da je vsebina spletnega portala popolna ali posodobljena.

Zapomnimo.si lahko vsebino spletnega portala spremeni kadar koli brez predhodnega obvestila, ravno tako lahko kadar koli izboljša ali spremeni spletni portal.

Zapomnimo.si prav tako ni odgovorna za:

 • točnost ali zanesljivost katerega koli mnenja, nasveta ali izjave, ki jo na spletnem portalu objavi tretja oseba,
 • katero koli vsebino, objavljeno na povezanih spletnih straneh in
  lastnosti ali zanesljivost katerega koli proizvoda ali storitve, ki je pridobljena na povezanih spletnih straneh.
 • Zapomnimo.si ne odgovarja za obliko in vsebino podatkov, ki so posredovani s pomočjo hipertekstovnih povezav na druge informacijske strežnike.

Značilnosti “piškotkov”

Zapomnimo.si si pridržuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovem računalniku v obliki “piškotka” (“cookie”) ali podobne datoteke, katere namen je prilagoditi spletni portal željam uporabnikov.

Podatkov o uporabi spletne strani ne posredujemo tretjim osebam ali uporabljamo v komercialne namene. Zbiramo le prvoosebne piškotke, ki jih shrani in bere le spletna stran, na kateri se uporabnik nahaja, kar je tudi skladno s priporočili Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Omejitev odgovornosti

Vsa besedila, slike ter ostale vsebine, ki so prikazane na spletnem mestu, je izbral in uredil lastnik spletnega mesta in so zgolj informativni podatki. Kljub njihovi informativni naravi, lastnik, v primeru, da bi radi z njim sodelovali na poslovni ravni, ne odgovarja za natančnost in točnost navedenih podatkov.

Intelektualna lastnina na spletnem mestu, vključno z avdio in video vsebinami je zaščitena. Zapomnimo.si spoštuje določbe Zakona o avtorski in sorodnih pravicah ter ob uporabi in navajanju avtorskih in avtorsko zaščitenih vsebin le-te uporablja v skladu z omenjenim zakonom.

Varstvo osebnih podatkov

Z registracijo na spletnem mestu Zapomnimo.si se strinjate, da Zapomnimo.si zbira, obdeluje in hrani posredovane osebne podatke skladno z zakonodajo, vi pa lahko v kateremkoli trenutku zahtevate izbris podatkov iz baze. Zapomnimo.si se zavezuje, da bo s podatki ravnalo skrbno in v skladu z zakonodajo ter jih ne bo posredovalo nepooblaščenim osebam.

Izjava o zasebnosti podatkov

V tej Izjavi o zasebnosti podatkov na spletu je opredeljena politika Zapomnimo.si glede zbiranja, uporabe in varovanja podatkov o registriranih uporabnikih na tem spletnem portalu.

Sledenje aktivnostim na spletnem portalu

Ko brskate po tem spletnem portalu in niste prijavljeni za nobeno spletno storitev Zapomnimo.si, brskate anonimno. Medtem ko brskate, vaših osebnih podatkov – kot so na primer ime in priimek ali naslov e-pošte – ne zbiramo, vendar pa sledimo, kako naš spletni portal uporabljajo tako anonimni uporabniki kot registrirani uporabniki. Eden od načinov sledenja, ki ga uporabljamo in je splošno znano pod imenom “piškotek” (“cookie”), je kratek tekstovni niz, ki ga pošljemo na vaš brskalnik. Piškotki zbirajo informacije, vključno s podatki o strežniku, s katerim je vaš računalnik povezan, tipu vašega brskalnika (npr. Internet Explorer ali Firefox) ter podatke o tem, ali ste se na pasični ali drugačen oglas Zapomnimo.si odzvali prek drugega in katerega spletnega mesta ali povezave iz e-pošte ali RSS vsebine. Piškotek ne more pridobiti nobenih podatkov z vašega diska, prenašati računalniških virusov ali zabeležiti naslova vaše e-pošte ali katerih koli drugih osebnih podatkov. Vaš spletni brskalnik lahko nastavite tako, da vas obvesti, kadar se na brskalnik namesti “piškotek”. Vaš brskalnik lahko nastavite tudi tako, da zavrne ali sprejme vse “piškotke”.

Podatki, ki jih zberemo ob registraciji

Ko postanete registrirani uporabnik tega spletnega portala, nam obvezno posredujete svoje osebne podatke:

 • ime in priimek
 • ustanova
 • uporabniško ime (ki si ga izberete poljubno),
 • naslov e-pošte
 • želeno geslo.

Podatki, ki jih zberemo po registraciji

Potem ko ste že prijavljeni za uporabo določene spletne storitve, Zapomnimo.si lahko zbira podatke o:

 • vaši uporabi spletnega portala,
 • vaši uporabi spletnih storitev Zapomnimo.si na katere ste se prijavili.

Podatki, ki jih zberemo ob izpolnitvi obrazcev na spletnem portalu

S potrditvijo vnešenih podatkov v izbrane obrazce dovoljujete, da Zapomnimo.si podatke obdeluje v svojih zbirkah ter jih uporablja za sledeče namene: statistične obdelave, obdelave preteklega obnašanja na spletnem portalu, obveščanje uporabnikov o morebitnih napakah pri storitvah, pošiljanje ponudb, obvestil o nivoh vsebinah, promocijskih gradiv, voščilnic, nagradnih natečajev, nagradnih razpisov v reklamne namene in vabil na dogodke ter prireditve. Komunikacija poteka v elektronski obliki.

Kako uporabljamo vaš naslov e-pošte

Vaš naslov e-pošte lahko uporabimo za to, da vam pošljemo naslednje vrste elektronskih obvestil:

 • občasna sporočila o naših storitvah,
 • občasna obvestila o novi ali posodobljeni vsebini,
 • obvestila o prireditvah in dejavnostih v okviru Zapomnimo.si,
 • druga obvestila, za katera ste se sami prijavili.